Cateva tehnici simple pentru un decor spectaculos

Cateva tehnici simple pentru un decor spectaculos

Cel mai probabil esti de parere ca pentru a realiza astfel de combinatii, fie ele vesele sau care imbie la relaxare, este nevoie de un talent aparte sau abilitati speciale.

Ei bine, nu este asa. Totul este foarte simplu daca optezi pentru una din tehnicile prezentate mai jos:

Coordonarea culorilor


Fie ca te legi de un tablou, covor sau tapet cu imprimeu aceasta este cea mai simpla solutie pentru a stabili culorile potrivite pentru camera ta. Oricare din obiectele enumerate mai sus iti pot oferi strategia cromatica de care ai nevoie pentru a face din camera pe care vrei sa o decorezi, o camera cu adevarat primitoare.

Tot ce trebuie sa faci este sa analizezi cu atentie imprimeul si sa identifici felul in care culorile din compozitie se raporteaza una la alta, in ce proportie sunt folosite, care sunt culorile de fundal si care sunt cele de accent.

De exemplu, sa spunem ca vrei sa pui in dormitor o cuvertura cu o nuanta luminoasa de bleu pe fundal si cu un imprimeu roz. Foloseste cuvertura drept ghid in alegerea culorilor pentru pereti si mobilier, astfel: nuanta de bleu de pe fundal se va regasi pe pereti, iar rozul va fi prezent doar in cateva obiecte decorative sau piese de mobilier de dimensiuni mici.

Armonizarea nuantelor neutre


...

Citeste continuarea articolului aici: Cateva tehnici simple pentru un decor spectaculos.

Alte lucruri ce ar putea sa te intereseze