Actiunea este masura adevarata a inteligentei. -Napoleon Hill
Din pacate, se pare ca societatea nu mai pune pret pe inteligenta adevarata, deoarece tinde sa neglijeze orice are nevoie de o gandire critica sau orice forma de cunostinte avansate.

Persoanele inteligente au idei sclipitoare, dar de multe ori sunt in ignorati in detrimentul celor care au abilitatea de a ne distra si de a ne distrage de la lucrurile importante ce au loc in jurul nostru.

Cei cu un grad inalt de inteligenta nu se preocupa cu stirile sau divertismentul de actualitate; in schimb, ei valorifica contemplarea profunda si analizarea pentru a adopta o alta perspectiva asupra noilor idei.

Inteligenta a devenit destul de rara in zilele noastre, nefiind practicata si folosita precum se obisnuia odata. Cu toate acestea, puteti adopta foarte usor urmatoarele obiceiuri ale acestor tipuri de persoane daca doriti sa va imbunatatiti gradul de inteligenta.

Iata cele 5 lucruri pe care persoanele foarte inteligente le fac diferit:

1. Pun sub semnul intrebarii idealurile obisnuite
Persoanele inteligente nu cred pur si simplu tot ceea ce aud; pun la indoiala traditia, credinta, moralurile, intregul sistem in care traim precum si fiecare forma de idee posibila.

Ele nu sar de la o problema la alta, ci pun in aplicare abilitatea de gandire critica si analizeaza indeaproape fiecare aspect inainte de a forma o opinie. In mod cert nu vor crede tot ceea ce aud la stiri sau de la o figura autoritara. Persoanele foarte inteligente pot detecta minciunile si nu permit altora sa ii manevreze dupa bunul plac.

Dogmele nu reprezinta nimic pentru ei – cred ceea ce vor si isi urmeaza propria cale in viata.

2. Nu venereaza idoli
Cei cu un grad inalt de inteligenta nu considera pe nimeni ca fiind un guru sau un maestru – stiu ca toate cunostintele pe care le cauta se gasesc in ei insisi. Cu toate ca inteleg faptul ca fiecare poate transmite mai departe invataturi din propria viata, sunt constienti de faptul ca nu detin informatii despre fiecare subiect in parte.

Nimeni nu stie toate raspunsurile, asa ca, persoanele inteligente nu idolatrizeaza pe nimeni. Se privesc ca fiind propriul guru, cu desteptaciunea si puterea de a trece peste orice fel de situatie.

3. Sunt mereu in cautarea cunostiintei
Persoanele cu un nivel inalt de inteligenta nu se vor simti niciodata multumite cu ceea ce stiu la momentul respectiv – sunt mereu in cautarea unor noi experiente si cunostiinte. Se simt bine atunci cand isi extind capacitatea mentala si se implica in conversatii de natura didactica de cate ori este posibil.

Acestea au o dependenta si o fascinatie fata de cunoastere – nu isi permit sa se simta multumiti, din moment ce astfel mintea lor va stagna si se va perima. Realizeaza faptul ca puterea inseamna cunoastere, asa ca vor sa se inarmeze cu cat mai multa munitie posibil.

4. Isi pun ideile in aplicare
Legandu-ne de citatul de la inceputul articolului, persoanele foarte inteligente stiu ca gandurile si ideile nu inseamna nimic daca nu sunt puse in aplicare. Inteleg ca pentru a ajunge unde isi doresc in viata, trebuie sa transforme cunostiintele pe care le detin in diferiti pasi fezabili.

Gandurile ce li se formeaza in minte nu sunt bune de nimic atata timp cat nu sunt impartite si folosite pentru a oferi ceva lumii, asa ca persoanele inteligente incearca sa descopere locurile in care isi pot pune in aplicare abilitatile.

Nu permit nimanui sa le stea in cale atunci cand vor sa isi foloseasca cunostiintele pentru a aduce schimbari pozitive acestei lumi si prefera sa schiteze noi planuri pentru atingerea telurilor.

5. Pun valoare pe meditatia efectuata in liniste
Mai mult decat orice, persoanele extrem de inteligente stiu valoarea momentului in care sunt singure, in liniste. Aceasta lume se misca mult prea repede si pare sa nu puna accentul pe fiinta. Cu totii trebuie sa facem ceva, sa muncim, sa produce, sa actionam, sa ne miscam si sa invatam.

Nu ne petrecem destul timp gandind, simtind, traind, iubind sau meditand. Prin urmare, cei cu un grad inalt de inteligenta isi petrec cat mai mult timp posibil cu ei insisi si propriile ganduri, deoarece sunt constienti de puterea pe care o dobandesc daca aprofundeaza in cautarea unor raspunsuri.

Chiar daca nu au nevoie de un raspuns imediat, persoanele foarte inteligente vad in continuare importanta petrecerii timpului de unii singuri, departe de zgomotul lumii, din moment ce asta ii va ajuta sa se relaxeze si sa isi regenereze mintea, corpul si sufletul.

Persoanele cu un grad inalt de inteligenta se afla intr-o armonie cu propria persoana si stiu ca aceasta le va permite sa cladeasca baza pentru toate celelalte aspecte din vietile lor.

4 thoughts on “5 lucruri pe care persoanele foarte inteligente le fac diferit

  1. Articolul subliniaza importanta respectarii normelor de siguranta in aviatie si rolul esential al autoritatilor competente in monitorizarea acestor aspecte. Faptul ca exista un sistem eficient de raportare a incidentelor contribuie la imbunatatirea continua a serviciilor aeriene.

  2. Este imbucurator sa vedem ca numarul incidentelor aeriene a scazut constant in ultimii ani, datorita investitiilor in infrastructura si tehnologie. In plus, faptul ca Romania se situeaza sub media europeana la acest capitol demonstreaza angajamentul autoritatilor pentru securitatea pasagerilor.

  3. Sunt impresionat de eforturile depuse de Autoritatea Aeronautica Civila Romana pentru mentinerea unui nivel ridicat al sigurantei in aviatie. Colaborarea cu partenerii internationali si implementarea standardelor europene sunt aspecte esentiale pentru asigurarea calitatii serviciilor din domeniu.

  4. Articolul este foarte interesant, oferind informatii importante despre siguranta in transportul aerian. Este impresionant sa aflam ca Romania are o rata scazuta a incidentelor aeriene si ca autoritatile sunt preocupate de implementarea masurilor necesare pentru prevenirea acestora.

Comments are closed.