Sa incepem cu inceputul: omagul este o planta care dezvolta flori albastre, in forma de palarie, foarte toxice. De fapt, florile sale au fost folosite multa vreme pentru crearea varfurilor otravitoare de pe sulite.

Insa, omagul poate fi foarte benefic daca este procesat in anumite moduri si daca este folosit intr-o maniera corespunzatoare.

Din acest motiv, planta ar trebui sa fie folosita doar sub supravegherea unui medic specialist in ierburi, o persoana care stie sa utilizeze astfel de plante si numeroasele lor componente in scopul aplicarii multiplelor proprietati medicinale si terapeutice.

Deci, care ar putea fi avantajele omagului atunci cand este folosit corespunzator? Iata cateva dintre ele:

Calmeaza corpul si mintea

Una dintre cele mai populare utilizari ale omagului are ca scop sedarea, adica este folosit pentru a facilita relaxarea mintii si a corpului.

Din acest motiv, preparatele cu omag sunt oferite persoanelor care sufera de tulburari asociate anxietatii. In mod similar, planta este privita precum un tratament complet natural pentru insomnie.

Amelioreaza sanatatea sistemului cardiovascular

De obicei, omagul este folosit de catre tamaduitorii indatinati pentru reglarea ritmului cardiac. Cu alte cuvinte, este un remediu organic ce ajuta la calmarea palpitatiilor inimii. Se spune ca omagul actioneaza foarte bine in vederea scaderii presiunii arteriale.

Prin urmare, se poate scade riscul persoanei de a suferi de boli cardiace, infarct sau atac cerebral.

Incurajeaza eliminarea toxinelor

Omagul poate participa la scaderea presiunii arteriale datorita proprietatilor sale diuretice, insemnand ca ajuta la eliminarea excesului de apa prin intermediul rinichilor.

Aceasta abilitate ii permite sa elimine acumularile de toxine din corp, in special prin intermediul productiei crescute de urina.

Scade temperatura corpului

Omagul este administrat de foarte multi ani pentru scaderea febrei. Planta medicinala actioneaza eficient sub forma de regulator pentru temperatura, inducand transpiratia; acest efect este cunoscut in lumea medicala precum diaforeza.

Astfel, prin cresterea productiei de transpiratie, temperatura corpului din timpul episodului de febra poate scade considerabil.

Alina durerile si scade inflamatiile

Omagul este un remediu bine-cunoscut in medicina traditionala datorita puterii sale de calmare a diferitelor tipuri de dureri si inflamatii. De obicei, este utilizat pentru destinderea articulatiilor si muschilor rigizi, durerosi si inflamati.

Uneori, omagul este folosit si pentru tratarea durerilor de cap sau a compresiilor nervoase, in special cand durerile sunt resimtite in maini, degete, picioare si degetele de la picioare.

Trateaza diferite probleme respiratorii

Omagul este folosit de mult timp sub forma de remediu natural impotriva mai multor tipuri de probleme care afecteaza sistemul respirator. Unele dintre cazurile in care omagul poate fi de ajutor sunt pneumonia, bronsita cronica sau astmul.

In majoritatea cazurilor, aceasta planta medicinala este folosita si pentru diminuarea congestiei din caile respiratorii superioare, situatie comuna in cazul racelilor.

Ajuta si la intarirea sistemului imunitar

Ca tot vorbeam de raceala, omagul este apreciat si pentru abilitatea sa de intarire a sistemului imunitar. Pe timpul sezonului gripei si racelilor, omagul este folosit pentru a asigura protectia corpului.

Desigur, pe langa tratamentele in care se utilizeaza aceasta planta medicinale, trebuie sa aveti un stil de viata cat mai sanatos, sa mentineti o dieta adecvata si sa aveti o activitate fizica regulata.

Precautii

Din nou, nu ar fi o idee buna sa folositi omagul sub forma pura sau naturala. Aceasta planta medicinala trebuie sa treaca printr-un proces de prelucrare inainte de a fi folosita in scop terapeutic. Asigurati-va ca achizitionati produse sau preparate cu omag doar de la medici specialisti in plante medicinale cu experienta si notorietate in domeniu.

Daca suferiti de anumite tulburari si/sau administrati medicamente, trebuie sa-i comunicati medicului intentia de a folosi respectiva planta medicinala.

De asemenea, nu se recomanda folosirea vreunui preparat cu continut de omag in cazul femeilor insarcinate sau a mamelor care alapteaza.

2 thoughts on “Beneficiile omagului pentru frumusete si sanatate

  1. Am apreciat modul in care sunt prezentate statisticile privind incidentele aeriene din Romania si masurile luate pentru imbunatatirea securitatii in aviatie. Este incurajator sa vedem ca exista eforturi constante pentru mentinerea unui mediu sigur pentru calatori.

  2. Articolul ofera o perspectiva interesanta asupra masurilor de siguranta pentru evitarea accidentelor aeriene. Este important sa constientizam ca aceste incidente pot fi prevenite printr-o buna colaborare intre autoritati si operatorii de zbor.

Comments are closed.