În zonele cu ierni reci, instalațiile sanitare exterioare sunt expuse riscului de îngheț. Acest lucru poate duce la deteriorarea conductelor și a echipamentelor, precum și la întreruperea furnizării de apă. Pentru a preveni aceste probleme, se recomandă utilizarea unui robinet antiinghet.

Cum funcționează robinetul anti-inghet Polar? 

Robinet anti inghet Polar este un dispozitiv care protejează apa împotriva înghețului. Acesta este fabricat din materiale rezistente la frig si are solutia potrivita pentru spatiile exterioare.

Datorita robinetului  pentru exterior rezistent la inghet polar II daunele provocate de inghet nu mai au sorti de izbanda. La fiecare proces de inchidere a robinetului, galeria de apa din zona expusa inghetului se goleste automat.

De asemenea, robinetul pentru exterior rezistent la îngheț poate fi dotat opțional cu un mâner griff împotriva captării de apă neautorizate. 

Robinetul anti-inghet Polar este disponibil în mai multe dimensiuni și modele, pentru a se potrivi nevoilor specifice ale fiecărui utilizator. Acesta poate fi montat pe orice tip de instalație sanitară exterioara. 

Iată câteva avantaje ale utilizării unui robinet anti-inghet Polar: 

 • Protejează instalațiile sanitare exterioare împotriva înghețului 
 • Previne deteriorarea conductelor și a echipamentelor 
 • Menține alimentarea cu apă 
 • Este durabil și rezistent la inghet 

Robinet antiinghet exterior este o investiție importantă pentru orice proprietar care locuiește într-o zonă cu ierni. Acesta poate ajuta la prevenirea unor probleme costisitoare și la asigurarea funcționării corespunzătoare a instalațiilor sanitare exterioare. 

Montarea robinetului anti-inghet Polar 

Montajul robinetului anti-inghet Polar este relativ simplu și poate fi efectuat de orice persoană cu cunoștințe minime de instalații sanitare. 

Iată pașii de urmat pentru montarea unui robinet exterior antiinghet Polar: 

 1. Închideți alimentarea cu apă la instalația pe care urmează să montați robinetul. 
 1. Demontați garnitura veche a robinetului existent. 
 1. Introduceți garnitura nouă a robinetului anti-inghet Polar. 
 1. Montați robinetul anti-inghet Polar pe instalație. 
 1. Reporniți alimentarea cu apă. 

Robinet antiinghet Polar este o soluție eficientă pentru protecția instalațiilor sanitare exterioare împotriva înghețului. Acesta este durabil, rezistent la frig și ușor de montat. 

4 thoughts on “Cum ne protejam instalatiile impotriva înghețului

 1. Un alt sfat util mentionat in articol se refera la protejarea instalatiilor impotriva inghetului prin utilizarea termostatelor programabile. Aceste dispozitive permit reglarea automata a temperaturii, asigurand o functionare eficienta a sistemelor si economisind energie.

 2. De asemenea, articolul atrage atentia asupra importantei golirii sistemului de alimentare cu apa inainte de sezonul rece. Acest lucru poate ajuta la evitarea formarii ghetii si la prevenirea ruperii tevilor sau altor componente ale instalatiilor.

 3. Un aspect interesant mentionat in articol este necesitatea verificarii si izolarii corespunzatoare a conductelor de apa exterioare. Aceasta masura poate preveni fisurile si spargerea acestora in cazul inghetului, evitand astfel situatiile neplacute si costisitoare.

 4. Articolul ofera informatii utile despre cum ne putem proteja instalatiile impotriva inghetului. Sunt prezentate mai multe metode, precum folosirea izolatiei termice sau a cablurilor incalzitoare, care pot fi de ajutor in prevenirea daunelor cauzate de temperaturile scazute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *