In decorul casei se folosesc foarte mult articole textile, acestea fiind folosite chiar din vremuri stravechi, atunci cand femeile teseau diferite cuverturi, fete de perna, covoare sau perdele. Nimic nu s-a schimbat, tot aceste articole se poarta, insa acum tehnica face mut mai usor de obtinut aceste produse, si in game mult mai variate.

Ce articole textile introduci in decorul casei si cum le alegi?

Asa cum spuneam, cel mai des intalnite in decor sunt cuverturile, pernele, covoarele si perdelele si draperiile. Daca doresti cuverturi de pat ieftine atunci te posi indrepta catre produsele de serie, pe care le gasesti in magazine, in varietate mare de culori si dimensiuni.

Insa daca iti doresti cuverturi de pat deosebite trebuie sa te indrepti catre cele fabricate manual, care sunt modele unicat si care sunt extrem de cautate de catre iubitorii de frumos. Acestea se pot folosi atat in camera de zi, pe canapea, cat si in dormitor.

Alege niste cuverturi de pat din catifea pentru a da dormitorului tau o eleganta aparte si pentru a avea un confort maxim. Acestea intra in categoria de cuverturi pat dormitor lux si sunt apreciate de catre toti cei care acorda maxima importanta amenajarii locuintei lor.

Pe langa cuverturi se poarta foarte mult pernele decorative. Acestea pot fi in nuante uni, asortate cu draperiile sau cu covorul, sau chiar cu canapeaua ta, fie cu diferite modele si imprimeuri sau broderii.

Pernele pot fi mari sau mici, patrate sau cilindrice, in functie de dorintele tale. Perdelele care se poarta acum trebuie sa fie cat mai simple, din materiale naturale, care sa permita patrunderea luminii naturale in incapere.

Insa acestea se completeaza cu niste draperii care de obicei sunt asortate intregului decor din incapere. Pentru dormitoare poti alege chiar draperii de tipul black out care sa nu permita deloc intrarea luminii, astfel ca te poti bucura de somn chiar si in diminetile tarzii.

Covoarele trebuie alese in functie de cat mobilier ai, sa nu fie cuprinse sub mobila, insa nici prea mici astfel incat sa dea impresia de ieftin. In dormitor insa poti cuprinde covorul sub o portiune din pat. Acestea pot fi simple sau cu diferite modele, atentie insa ca poti incarca prea mult camera alegand un covor prea complicat.

Intretinerea textilelor din locuinta ta

Este foarte important sa intretii corespunzator aceste textile pentru a te bucura de ele cat mai mult timp. De cele mai multe ori materialele din care sunt fabricate nu permit curatarea clasica. In plus dimensiunile pe care le au fac ca spalarea si intretinerea sa fie greu de facut.

Exista firme specializate pe curatat de covoare, spalatorii care ti le vor curata conform instructiunilor de la producator. Cuverturile le poti duce, de asemenea, la curatatorie, pentru a beneficia de siguranta ca nu vei strica materialul, culorile nu se vor intrepatrunde iar cuvertura va fi perfect curatata la final.

Fetele de perna se pot curata si acasa, iar cel mai bine este sa le speli manual pentru a nu deteriora materialul,culorile sau pentru a nu le strica forma.

Oferta la mii de produse