Baia trebuie sa fie o incapere functionala, dar poate fi si un adevarat refugiu in care sa ne petrecem timpul.
Iluminatul din baie trebuie sa satisfaca fiecare dintre activitatile pe care le desfasuram acolo. O lumina generala este suficienta pentru activitati mici si rapide.
Daca doresti sa te pregatesti dimineata, sa te barbieresti sau sa te machiezi, vei avea nevoie de o lumina mai puternica, in tonuri reci, acordand o atentie deosebita oglinzii.
Daca vrei sa te relaxezi dupa o zi stresanta, vei avea nevoie de o lumina calda, poate slaba, care sa emita un efect de liniste asemanator cu cel al lumanarilor.
Iata care sunt secretele pentru a va ilumina baia in mod corect. Odata ce ai identificat nevoile specifice ale acestui spatiu, va fi foarte usor sa gasesti un iluminat de baie functional si inspirat pentru un spatiu original.
Lumina principala
Majoritatea persoanelor opteaza pentru o lustra sau o aplica principala, pozitionata chiar in mijlocul tavanului, considerand ca aceasta este suficienta pentru intreaga baie.
Adevarul este ca elementul central va lumina doar zona de mijloc a camerei, lasand alte spatii intr-o lumina mult prea slaba pentru a fi utila.
De aceea, daca vrei neaparat o aplica centrala, opteaza pentru una cu intensitate mare, care asigura raspandirea uniforma a luminii (preferabil alba, neutra), care sa ofere strictul necesar pe timp de zi si pe durata serii. Apoi, implementeaza trucurile de mai jos!
Lumina secundara
Acest tip de lumina este adesea considerat ca fiind optional. Contrar parerii generale, iluminatul ambiental nu este doar un capriciu de design, ci o reala necesitate.
De exemplu, lumina din dreptul dusului sau a cazii este si functionala, nu numai un artificiu atmosferic. Iti ofera o vizibilitate buna cand faci dus, diminuand riscul de alunecare. In plus, daca iti aplici diverse tratamente corporale, o vei putea face mai eficient.
Poti monta o aplica sau un spot si in dreptul raftului din baie pe care pastrezi produsele de igiena si accesoriile. Astfel, iti va fi mult mai usor sa le folosesti in orice moment al zilei sau al serii.
Lumina din dreptul oglinzii
O greseala frecventa in randul celor care isi amenajeaza baia este omiterea iluminatului din zona oglinzii.
Chiar daca, pe timp de zi, lumina naturala isi face treaba, nu uita ca exista dimineti intunecoase de iarna si zile in care se intuneca foarte devreme.
Asadar, ce se intampla atunci cand vrei sa te machiezi, sa iti incepi rutina de ingrijire a pielii, sa te barbieresti sau sa te speli pe dinti? Raspunsul este simplu: instalezi spoturi cu lumina rece, aceasta fiind cea mai apropiata de cea naturala.
Monteaza luminile in jurul oglinzii sau in lateral, la nivelul ochilor. Incearca sa nu le pozitionezi doar deasupra oglinzii, caci vor crea umbre inestetice.
Daca spoturile nu sunt pe placul tau si preferi becurile simple, evita-le pe cele transparente si alege-le cu incredere pe cele mate. Acestea din urma creeaza mai putine umbre.
Lumina speciala pentru vizitele nocturne
In cele din urma, gandeste-te la toate solutiile care exista astazi pentru a decora si ilumina baia…
Benzile de lumini LED plasate sub rafturi sau pe marginea mobilierului sunt usor de instalat si de indepartat, sigure si adauga o nota foarte speciala decorului.
De asemenea, acestea reprezinta o solutie foarte accesibila pentru toate bugetele si sunt foarte practice atunci cand, in timpul noptii, trebuie sa facem o vizita scurta la baie. Nu ne vom obosi ochii si ne va fi foarte usor sa adormim la loc.
Baia este una dintre cele mai importante camere din casa noastra. Este locul in care ne spalam, ne pregatim sa infruntam fiecare zi si, de asemenea, ne relaxam la sfarsitul acesteia. De aceea, este important sa ii acordam atentia pe care o merita si sa o decoram cu grija.
Iluminatul pentru baie trebuie sa fie practic, versatil si decorativ in acelasi timp.
Este esential sa avem un iluminat bun, care sa se adapteze la diferite situatii si nevoi, astfel incat acesta trebuie sa aiba o lumina calda pentru momentele de relaxare si, de asemenea, o lumina foarte puternica, care sa ne permita sa indeplinim corect sarcinile detaliate.
Interesant de citit despre cele mai recente incidente aviatice si despre masurile luate pentru a imbunatati siguranta in transportul aerian. Articolele de genul acesta ne fac sa constientizam importanta respectarii regulilor de siguranta si a standardelor de calitate in aviatie.
Ma bucur ca exista institutii precum ANSV care se ocupa de siguranta aeriana si care se asigura ca toate normele sunt respectate pentru prevenirea accidentelor. Este reconfortant sa stii ca exista un organism responsabil de monitorizarea acestui aspect atat de important.
Articolul este foarte bine documentat si ofera informatii importante despre accidentele aeriene din Romania. Este impresionant sa vedem cum autoritatile isi fac treaba in investigarea acestor cazuri si in asigurarea sigurantei pasagerilor.