Atunci cand vine vorba despre analiza bugetului personal, banii par sa zboare in toate directiile. Astfel, la final de luna trasand linia si facand un calcul, constatam cat de mult am cheltuit pe placeri de scurta durata fata de cat am investit in rezultate de termen lung. Cea mai buna directie pentru fondurile tale o reprezinta propria persoana.

Educatia financiara incepe odata cu reorganizarea prioritatilor de viata 

Exista o lista de bunuri si servicii pentru care ‘’merita sa mergi la munca zi de zi’’, dincolo de cheltuielile compulsive care ne satisfac anumite placeri. Despre ce este vorba?  

Fotolii de masaj

Durerile musculare dupa o zi obositoare iti dau peste cap somnul si starea psihica generala. Disconfortul dupa efort fizic, atrofierea muschilor, migrenele, durerile de umeri si de gat dupa 8 ore de stat la birou sunt provocari cu care omul secolului XXI se confrunta zi de zi. 

Fotoliile de masaj Fujiiryoki sunt dotate cu peste 80 de functii si programe de masaj personalizabile si cu tehnologie de dubla scanare a profilului corporal.

Utilizatorii beneficiaza de masajul corespunzator nevoilor individuale, focusat asupra zonelor dureroase. Rezultatul? Eliberarea tensiunii musculare, efect analgezic, tonifierea muschilor si pregatirea corpului pentru un somn odihnitor.

Saltele de calitate

Somnul este indispensabil vietii. Dar nu orice fel de somn. Este important ca programul de odihna sa fie la superlativ, atat calitativ, cat si cantitativ. Astfel, nu folosesc la nimic 8 ore de somn cu intreruperi din cauza unei saltele inconfortabile.

In plus, daca ai probleme cu spatele, atunci este vital sa alegi un model adecvat care sa-ti asigure un mediu optim pentru odihna. Saltelele au o durata de viata destul de mare. De asemenea sunt disponibile in zeci de modele care imbina designul cu functionalitatea. In concluzie, investind intr-o saltea premium, investesti in propria sanatate.

Vacantele

Desi exista opinii potrivit carora vacantele sunt mofturi costisitoare de care ne putem lipsi. Totusi, calatoriile au scopul lor terapeutic. O escapada de un weekend, un city-break sau un concediu de cateva zile contribuie la revigorarea ta mentala mai mult decat ai fi crezut.

Asa ca, spioneaza reducerile la biletele de avion, alege o cazare convenabila, compune un plan cu obiective de vizitat si bucura-te de viata. Poate fi vorba de cateva zile cu cortul in munti, o escapada la mare in extrasezon, un city-break la Targul de Craciun din Viena sau explorarea unei destinatii la care ai visat demult.

Rezerva lunar cate o suma de bani pentru fondul de calatorii si cand simti nevoia de un refresh, schimba mediul. 

Educatia

Educatia este una dintre cele mai bune investitii, deoarece efectele benefice se resimt pe toate planurile vietii si pe termen lung. Foloseste-te de orice mijloace pentru a lucra la educatia ta. Citeste carti din domeniul tau de lucru sau interes.

Inscrie-te la cursuri, invata o limba straina noua, perfectioneaza-te in aria ta de activitate sau incearca un curs de calificare profesionala. Nu vei avea decat de castigat. Iti poti duce cariera la un nivel superior. Descoperi noi abilitati pe care nici nu banuiai ca le detii. Cunosti profesionisti si oameni cu pregatire care sa te ghideze in evolutia ta.

Sanatate

Desigur, tot ce s-a mentionat mai sus deja contribuie la bunastarea fizica si mentala. Totusi, lista investitiilor privind sanatatea ar mai putea fi completata de asigurari de viata, de locuinta, masina, calatorii, plus investigatii medicale periodice.

Toate sunt menite sa-ti asigure un climat confortabil, de siguranta si un control asupra vietii tale.

Cam acestea sunt principalele puncte din lunga lista care merita fiecare banut. Desigur, fiecare om are nevoi specifice, deci prioritatile sunt mereu diferite. Cu toate acestea, siguranta si sanatatea trebuie sa ramana regula de aur, indiferent de stilul fiecaruia de viata.